SOCIAL MEDIA KAI MENU

⌔ INDEX / ex Hi-5 News ⌔ ⌔ World News ⌔ ⌔ About Us ⌔
  • Hi-5 ▼⌔
  • Gallery ▼⌔

SLIDE NEON

Σελίδες

24 Ιουλίου 2017

Η Μαρλαίν επιστρέφει ως Αφροδίτη στην παράσταση "Η Αλήθεια για την Αφροδίτη" στην Κύπρο!

Προ ημερών άφιξη της Μαρλαίν Αγγελίδου απο την Νέα Υόρκη στον τόπο καταγωγής της, την Κύπρο, για να συμμετάσχει σε μιούζικαλ, σε μιά ιδιαίτερη παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο Φεστιβάλ Παφου 2017, σε μιά διαφορετική και πρωτότυπη παράσταση που αναγνωρίζεται στον τίτλο "Η Αλήθεια για την Αφροδίτη" "The Truth About Venus" η διεθνούς εμβέλιας Μαρλαίν έχει σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο, να μας δείξει την μυστική ουσία της ομορφιάς υποδυόμενη την Αφροδίτη.


Το μιούζικαλ «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη» είναι μια πρωτότυπη σύνθεση, ένα documentary musical, βασισμένο σε συνεντεύξεις που παραχώρησαν άνθρωποι της Πάφου, ντόπιοι, μετανάστες αλλά και επισκέπτες.


Πρόκειται για μια σύγχρονη σπουδή στην ομορφιά του κόσμου (με επίκεντρο και σημείο αναφοράς την πόλη της Πάφου) που επιχειρεί να εντοπίσει και να αναδείξει τη μυστική ουσία της ομορφιάς, από τα πρόσωπα και τα τοπία μέχρι τα ζώα και τις στιγμές της καθημερινότητας


Εμπνευσμένη από τη δουλειά της ομάδας θεάτρου Rimini Protokoll, το σαιξπηρικό έργο Αφροδίτη και Άδωνις και το μιούζικαλ London Road του Εθνικού Θεάτρου Αγγλίας, η παράσταση (που θα λάβει χώρα σε μια άδεια πισίνα) επιχειρεί να μορφοποιήσει με τρόπους της μουσικής και της δραματουργίας τις διαφορετικές αντιλήψεις των ανθρώπων στο μέγα ζήτημα της ομορφιάς, με διαχρονικό ορίζοντα αναφοράς και διάθεση δημιουργικής συνομιλίας ανάμεσα στην ιστορία και τους μύθους.
Με αφορμή τον αρχετυπικό μύθο της Θεάς Αφροδίτης και τις σημειολογικές προεκτάσεις του, η παράσταση επαναδιατυπώνει την ουσία του μύθου μέσα από τις ζωές ανθρώπων της σημερινής πραγματικότητας
Ως σύγχρονη σκηνική σπουδή, επιχειρεί να εντοπίσει και να αναδείξει την μυστική ουσία της ομορφιάς, μέσα απο τις συναντήσεις παράξενων ανθρώπων (σε μια πισίνα)

Ο Γιώργος Ροδοσθένους είναι Καθηγητής Θεατρικής Σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Leeds και ασχολείται συστηματικά με τη μουσική και το θέατρο συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή του πορεία με τη σκηνοθεσία, για την οποία έχει βραβευτεί επανειλημμένα.

Τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Ζαβρός.

Ο Δημήτρης Ζαβρός εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Γουλβερχάμπτον (Lecturer in Drama and Musical theatre) από το 2013. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στο γενικότερο πλαίσιο του σύγχρονου θεάτρου και περφόρμανς με ιδιαίτερη εστίαση στο Μέτα-δραματικό θέατρα, το συντεθειμένο θέατρο (composed theatre) και τις μουσικές δραματουργικές δομές.

Μέρος αυτής της έρευνας αποτελεί και η θεωρητική και πρακτική μελέτη στο (μουσικό) θέατρο που χρησιμοποιεί αυτούσιο υλικό από συνεντεύξεις (Verbatim). Βραβεύθηκε με το βραβείο Θ.Ο.Κ καλύτερης μουσικής για την παράσταση Ηλέκτρα και Ορέστης: η Δίκη (ΘΟΚ, 2012)



Για την ενημέρωση...
Το Νοέμβριο του 2005 μέχρι και τις 21/4/2006 η Marlain παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρυλικό μιούζικαλ "Πυρετός το Σαββατόβραδο" ερμηνεύοντας επί σκηνής στο θέατρο Βέμπο τον ρόλο της "Στέφανι Μανγκάνο", αυτή που γοήτευσε τον πρωταγωνιστή, και που απέσπασε πολύ καλές κριτικές, ενώ το 2012 συμμετέχει σε θεατρική ομάδα για το μιούζικαλ "Di-Mentia" που ανέβηκε στην μεγάλη σάλα της UNESCO στο Παρίσι, με avant premiere στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Βλαδίμηρος Καυκαρίδης.
Παρόμοιες επίσης συμμετοχές σε υπερπαραγωγές που μετρούν στο ενεργητικό της είναι και τα "Lautrec" στο West End, "Annie", "A Midsummer Night's Dream" στο BroadWay, "Othello", "Hair" "Romeo & Juliet", και άλλες.

- Δείτε φωτογραφικό υλικό απο τις πρόβες του μιούζικαλ και το trailer









περισσότερες φωτογραφίες στο https://www.facebook.com/The-TRUTH-ABOUT-VENUS-Pafos-17-259032924597662/




INFO:

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 Φεστιβάλ / Paphos 2017 Festival European Capital of Culture

Παράσταση: Η Αλήθεια για την Αφροδίτη / The Truth about Venus
Συμμετέχουν: Μαρλέν Αγγελίδου (Marlain Angelides), Παναγιώτης Μπρατάκος, Johnny Hubbard, Tom Colley, Valery Rodriguez, Georgina Tatsi, Μαρίνος Ροδοσθένους, Άντης Ροδοσθένους, Ελεονώρα Ρούσου (music), Δημήτρης Ζαβρός (music), Γιώργος Ροδοσθένους (direction)
Τοποθεσία: Almyra Spa Hotel (pool), Λεώφ. Ποσειδώνος 12, Πάφος, Κύπρος
Παραστάσεις: 28, 29 & 30/7/2017 - κάθε ημέρα, δύο παραστάσεις, ώρα 20:30 & 22:30
Εισιτήρια: Είσοδος Ελεύθερη - Απαραίτητη η κράτηση θέσεων επικοινωνώντας στο 26932017 (γραφεία Οργανισμού Πάφος2017)
Διάρκεια: 60' λεπτά
FB Page:  https://www.facebook.com/The-TRUTH-ABOUT-VENUS-Pafos-17-259032924597662/


Σχετικά άρθρα:
-«Η Αλήθεια για την Αφροδίτη»
-Το πρωτότυπο μιούζικαλ «Η Αλήθεια για την Αφροδίτη»
-Πρωταγωνιστικός ρόλος για την Μαρλαίν στο μιούζικαλ "DI-MENTIA"!
-Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΠΑΦΟΣ 2017)
-Η Αλήθεια για την Αφροδίτη
-Θέατρο, Μουσική και Διαφήμηση για την Μαρλαίν απο την Νέα Υόρκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

• Translate Us •